Kolajen Nedir?

09-06-2022 11:50
Kolajen Nedir?

Kolajen Nedir?

Kolajen, vücudu iç ve dış etkenlere karşı koruyan, dayanıklılığını artıran, hücrelerin sağlıklı bir şekilde bir arada durmasını sağlayan bir proteindir. Vücuda ve cilde esneklik kazandıran önemli proteinlerden olan kolajen, sağlıklı bir kemik ve kas dokusunun elde edilmesine ve korunmasına yardım eder.

Vücuttaki proteinlerin bir kısmı kolajenden oluşur ve bu kolajen, vücudun farklı bölgelerinin yapısını destekler. Vücudunuzun bir duvar olduğunu düşünün; kolajen bu duvarın taşlarını birbirine bağlayan harçtır. Yani vücudun dinç ve sağlıklı bir şekilde ayakta kalabilmesi için yaşınız kaç olursa olsun kolajene ihtiyaç duyarsınız.

Kolajen, yaş alma ile birlikte azalan bir proteindir. Eğer yeteri kadar desteklenmezse ciltte sarkmalara, kırışıklığa, matlığa neden olabilir. Hepsi yaşlanma belirtileri olan bu problemler zaman zaman stres, uykusuzluk, kötü beslenme gibi durumlarla da ortaya çıkabilir. Nihayetinde hepsi cildin olduğundan daha yaşlı görünmesine, güçsüzleşmesine neden olur. Bu durumu ortadan kaldırmanın yolu vücudunuza kaybettiği kolajeni yeniden kazandırmaktan geçer. Bakım rutininize ekleyeceğiniz kolajen bazlı kremler bu konuda önemli yardımcılarınızdan olacaktır.

Kolajenin Cilde Faydaları Nelerdir?

Vücutta bol miktarda bulunan fakat değişik nedenlere bağlı olarak azalabilen kolajenin asıl görevi, dokulara esneklik kazandırmak, eklem ve tendonları birbirine bağlayarak kasların, kemiklerin birbirine tutunmasına yardım etmektedir. Güçlü bir vücudun olmazsa olmazı olan bu proteinin cilde, saçlara, kemiklere, dokulara ve kaslara büyük oranda faydası vardır. Kolajeni takviye şeklinde kullanarak cilt yapınızı destekleyebilirsiniz.

Esneklik Kazandırır

Yaşlanma süreci, psikolojik ve çevresel etkenlere bağlı olarak vücudun ürettiği kolajende azalmalarla meydana gelir. Bu azalmaların en belirgin sonucu, cildin gençliğinin bir göstergesi olan esnekliğini kaybetmesidir. Esnekliğini kaybeden cilt ister istemez kırışır ve bu da yaşlılık belirtilerinin ortaya çıkması demektir. Hemen ardından gelecek olan şey ise sarkmaların başlamasıdır.

Cildiniz için uygun, güçlü kolajen destekli bir ürün kullanarak kendinizi bu tehlikelerden rahatlıkla koruyabilirsiniz. Kolajen seviyenizi artırarak cildinizi esnetebilir, kırışıklıkları önleyebilirsiniz

Cilt Dokusunu Sıkılaştırır

Cilt dokusunun sıkılaşması demek, kırışıklıkların engellemesi demektir. Bildiğiniz gibi 30’lu yaşlardan itibaren göz çevresinde başlamak üzere yüzün çeşitli yerlerinde kırışıklıklar görülmeye başlar. Bunun sebeplerinden biri de cildin kendisini yenilemesine yardım eden kolajenin azalmasıdır. Kolajen destekli bir takviye kullanarak bu etkiyi yok edebilir, taptaze bir görüntüyü elde edebilirsiniz.

Yaralara İyi Gelir

Eğer kuru bir cildiniz varsa ya da cildiniz uzun bir süre kuruluğa maruz kaldıysa olası sonuçlardan biri ufak tefek yaraların oluşmasıdır. Kuruyan cilt çok hızlı bir şekilde çatlar ve bunlar da minik yaralara sebep olur.

Renk Eşitsizlikleri Giderilir

Gün içindeki yorgunluklar, stres, uykusuzluk, yaşın ilerlemesi derken yüzümüzde en çok şikâyetçi olduğumuz durumlardan biri, renk eşitsizlikleridir. Mesela göz altları daha koyu olurken yanaklarda bu durum daha az görülebilir. Bu da görüntü olarak pek hoş değildir. Kolajen destekli bir ürün kullandığınızda cildinizde yekpare bir renk görüntüsü yakalayabilirsiniz. Böylelikle hem daha canlı hem daha genç görünmenin kapılarını aralamış olursunuz.

Yaşlılık Lekeleri Önlenir

Özellikle 40’lı yaşlardan sonra yüz ve boyun bölgesinde en çok görülen şey, minik, kahverengi tonlarında beliren lekelerdir. Bu lekeleri gidermek için cildinize estetik müdahalelerde bulunmak yerine kolajen destekli kremler kullanabilirsiniz. Kolajen ile hücreler yenileneceği için yaşlılığın belirtilerinden olan lekeler de artık görülmemeye başlayacaktır.

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.